Güntner: Serii noi de produse într-o diversitate compactă

De la începutul lunii mai 2015 sunt disponibile noile condensatoare, răcitoare de gaz și dry-coolere FLAT Compact și VERTICAL Compact de la Güntner.
După o remodelare completă a seriilor de produse de succes, au apărut noile echipamente compacte pentru un spectru larg de aplicații în domeniul frigorific și climatizare, care se arată pregătite pentru orice sarcină, fie că este vorba de condensatoare, răcitoare de gaz sau dry-coolere, cu formă orizontală sau verticală, cu tehnologie finoox sau microox.

Optimizate pentru diverși refrigeranți – optime pentru domeniul frigului comercial

Noile serii de produse sunt ideale pentru multiplele aplicații ale sistemelor din domeniul frigului comercial, datorită gamei de putere cuprinsă între 4 și 400 kW, a formei constructive compacte și a schimbătoarelor de căldură adaptate pentru diverși refrigeranți. Condensatoarele GCHC (formă constructivă orizontală) și GCVC (formă constructivă verticală) sunt pretabile pentru toți refrigeranții uzuali și pentru cei noi, sintetici, precum și pentru propan. Răcitoarele de gaz pentru CO2 și GGVC sunt ideale pentru conceptele de instalații atât sub-critice cât și trans-critice, datorită presiunii maxime de operare de 120 bari. Dry-coolerele GFHC și GFVC întregesc familia de produse pentru toate aplicațiile în aria răcirii indirecte.

Tehnologie de viitor

Echipamentele sunt optimizate pe plan tehnic într-un mod impresionant pentru fluidele respective. Diametrul țevii carotate și materialul acesteia în combinație cu geometria lamelelor constituie combinația optimă din performanță maximă și volum minim interior. Noile condensatoare pot astfel să contribuie într-o măsură deosebită la reducerea cantității de refrigerant a unei instalații și la scăderea valorii GWP a acesteia. O cantitate de umplere mai mică poate de asemenea să contribuie la minimalizarea numărului obligatoriu de verificări împotriva scurgerilor, conform Ordonanței pentru gaze fluorurate cu efect de seră.

Configurație precisă

Procesul de selecție al unui echipament conform necesităților instalației este în continuare simplu și se realizează rapid și sigur prin intermediul GPC (Güntner Product Configurator). Prin configurarea dinamică a tehnologiilor pentru schimbătoarele de căldură aflate la dispoziție (finoox sau microox) cu variantele acestora (materialele și diametrele țevilor, formele lamelelor, etc.), în combinație cu o gamă largă de diverse ventilatoare, rezultă un echipament care se potrivește perfect și care este disponibil rapid, la un raport preț-calitate convingător.

Nenumărate avantaje

Pe lângă impunătoarele „valori interne”, noile FLAT Compact și VERTICAL Compact conving cu nenumărate alte avantaje.
Și carcasele au fost remodelate și optimizate pentru transport și depozitare. Datorită greutății reduse a echipamentelor se pot suprapune până la trei echipamente unul peste celălalt. Echipamentele mai mici pot fi transportate simplu cu ajutorul stivuitorului. Modelele mai mari dispun în mod standard de inele de agățat pentru transportul cu macaraua.
Ventilatoarele foarte eficiente și evident conforme ErP sunt disponibile atât cu tehnologie AC cât și EC și constituie împreună cu carcasa o unitate optimă din punct de vedere al fluxului de aer și a acusticii. Pentru ventilatoarele EC există posibilitatea comenzii externe prin intermediul unui semnal de 0 – 10 V. Pentru o instalare deosebit de ușoară și o punere în funcțiune rapidă a echipamentelor, pentru ambele tehnologii stă la dispoziție ca și accesoriu consacratul Güntner Motor Management cu un concept de control adaptat special la echipamente.

Performanță certificată

Prin participarea voluntară la programul Eurovent „Certify All” Güntner se obligă să verifice și să certifice independent toate seriile de produse. Acest lucru conduce la informații tehnice confirmate și deci de încredere, care vă protejează investiția și garantează siguranță în planificare și operare în raport cu performanța și eficiența energetică a întregii instalații.
Pentru a vă forma o imagine de ansamblu asupra tuturor calităților noilor FLAT Compact și VERTICAL Compact, vizitați pagina web: www.guentner.eu.

 

Stiri similare