Ghid Tecumseh pentru utilizarea noilor refrigeranti R449A si R452A

05/04/2017 Alexandra Blaj 4748 No Comments

Ghid pentru utilizarea noilor refrigeranti R449A si R452A

in instalatii frigorifice comerciale existente si noi

 

Tecumseh recomandari R449A si R452AAcest ghid prezinta informatii practice si recomandari pentru utilizarea refrigerantilor R449A si R452A in instalatii frigorifice comerciale existente si noi, pentru temperaturi joase, medii si inalte. Aceste recomandari se aplica pentru toate compresoarele ermetice Tecumseh cu piston si rotative (inclusiv cele montate pe agregatele Tecumseh) cu exceptia gamelor Masterflux®. Refrigerantii R449A si R452A ar trebui folositi doar pentru compresoarele Tecumseh aprobate pentru a functiona cu acesti refrigeranti.

 

Refrigerantii R449A si R452A nu sunt inlocuitori identici pentru R404A/R507. Capacitatile frigorifice si eficienta vor varia intr-o anumita masura si exista diferente care trebuie luate in considerare la manipularea, procesarea, utilizarea sau inlocuirea refrigerantilor.

Spre deosebire de R452A, R449A prezinta o temperatura de refulare mai mare decat R404A (10 pana la 30K; 18 pana la 54F), mai ales pentru temperaturi de vaporizare mai mici. Prin urmare, trebuie luate masuri speciale de precautie pentru a asigura functionarea corecta a compresorului.

 

Tecumseh nu recomanda inlocuirea refrigerantului utilizat intr-o anumita instalatie in cazul in care aceasta este complet etansa. Daca nu exista pierderi de freon in atmosfera si instalatia functioneaza in parametri optimi, nu exista nici un motiv pentru inlocuirea refrigerantului.

Se recomanda consultarea producatorului echipamentului in prealabil daca se doreste inlocuirea refigerantului, doarece aceasta modificare poate anula certificatul de siguranta pentru operarea echipamentului.

 

 

Pentru mai multe informatii descarcati fisierul pdf:

Tecumseh Guidelines for Using Refrigerants R449A and R452A