Recomandari Tecumseh pentru retrofit R404A si R507

08/17/2017 Alexandra Blaj 2442 No Comments

Recomandari pentru retrofit instalatii frigorifice de refrigerare existente (MBP+HBP)

care utilizeaza refrigerantii R404A sau R507

 

Tecumseh retrofitAcest ghid prezinta informatii practice si recomandari pentru realizarea de retrofit a instalatiilor frigorifice de refrigerare existente (MBP+HBP) care utilizeaza refrigerantii R404A sau R507.

 

Aplicatiile de congelare (LBP) determina compresoarele sa functioneze la temperaturi neacceptabile, conform criteriilor de siguranta pentru compresoarele ermetice. Racirea aditionala necesara pentru buna functionare a compresorului ar presupune reproiectarea compresorului.

Seria de compresoare care utilizeaza refrigerantul R407A a fost introdusa initial pentru realizarea retrofitului la instalatii care functionau cu refrigerantul R22, in special pentru instalatiile de refrigerare (HBP) din supermarketuri.

Refrigerantii HFC sunt inclusi in protocolul de la Kyoto. Pentru echipamentele frigorifice destinate uzului comercial in cadrul unor sisteme ermetice, refrigerantii R407A si R407F reprezinta o solutie temporara/ de tranzitie pentru implementarea regulamentului F Gas (EC) N°842/2006.

 

Pentru a putea compara performantele, Tecumseh a efectuat mai multe teste pentru fiecare familie de compresoare.

 

 

Pentru mai multe informatii descarcati fisierul pdf:

Tecumseh R404A & R507 Retrofit Proposals