Guntner Fabrica Sibiu

Noua fabrică Güntner pentru echipamente comerciale

01/01/2016 Alexandra Blaj 9917 No Comments

Grupul Güntner se extinde. Datorită încărcării ridicate constante a producției din fabrica din Ungaria și a faptului că Güntner dorește dezvoltarea potențialului pieței în special în domeniul frigului comercial, construirea unei locații adiționale de producție a fost următorul pas logic.  „Cu noua fabrică din Sibiu (România) destinată special echipamentelor comerciale, nu venim doar în întâmpinarea cerinței mereu în creștere de echipamente eficiente energetic și cu emisii reduse de zgomot, ci atingem și capacitățile necesare pentru producția de echipamente industriale în locația de producție din Tata (Ungaria)”, conform directorului Güntner, Robert Gerle.

Fabrica Guntner Sibiu 2016

Tehnologie de ultimă generație, grad ridicat de automatizare

Cu o suprafață totală construită de 18.000 m2, noua locație din Sibiu asigură de asemenea suficientă capacitate de producție. Ca răspuns la cerințele de calitate superioară și eficiență ridicată vin linii de producție de ultimă generație și un grad ridicat de automatizare. Producția a început deja, asigurând peste 100 de locuri de muncă. Numărul total de angajați preconizat este de 150.

Investiție pe termen lung cu posibilități de extindere

Departamentul de producție include trei linii de asamblare pentru producerea de echipamente comerciale precum și o instalație de vopsire în câmp electrostatic și o secție separată de control al calității. Încărcarea va crește treptat, de creșterea producției fiind legată o altă descărcare a producției din locația Tata, precum și o adaptare la cifrele de vânzări din grup aflate în creștere. Locația din Tata se va concentra în viitor pe producția de echipamente industriale. Având în vedere tendințele actuale, terenul de 40.000 m2 din Sibiu a fost ales astfel încât fabrica să aibă la dispoziție și capacități pentru extindere. Astfel nu mai stă nimic în drumul unei evoluții viitoare pozitive.

Poziție strategică bună și infrastructură bună

Sibiul se numără printre cele mai importante trei centre economice ale țării, cu o infrastructură corespunzătoare bună. Fabrica se află în imediata apropiere a aeroportului internațional Sibiu, cu legături spre München, Viena și alte destinații europene.

www.guentner.ro

Despre Güntner
Güntner GmbH & Co. KG cu sediul central în orașul german Fürstenfeldbruck este un producător mondial de vârf de componente pentru tehnologia de refrigerare și climatizare. Cu cca. 3.000 de angajați pe plan mondial și locații de producție în Germania, Ungaria, România, Indonezia, Mexic, Brazilia și Rusia, firma este prezentă pentru partenerii ei pe toate piețele. Experiența de decenii în branșă și integrarea consecventă a celor mai noi tehnologii și rezultate ale cercetării asigură standardul ridicat de calitate Güntner. Printre domeniile internaționale de aplicare se numără proiecte de Energy & Process Cooling, aplicații industriale și comerciale în domeniul producției și depozitării de alimente, precum și aplicații de climatizare pentru clădiri și aplicații specifice pentru răcirea camerelor de servere.
Despre Güntner Group Europe
Güntner Group Europe GmbH cu sediul în Fürstenfeldbruck este pentru regiunea EMEA (Europe/Middle East/Africa) societatea de holding cross-brand pentru firmele Güntner GmbH&Co.KG, Thermowave Gesellschaft für Wärmetechnik mbH, JAEGGI Hybridtechnologie AG și Basetec products + solutions GmbH. Transferul de informații și know-how din întreaga companie asigură prin intermediul efectelor de sinergie rezultate din acesta, impulsuri de dezvoltare decisive în interiorul grupului și la nivelul pieței. Experiența de decenii în branșă și integrarea consecventă a celor mai noi tehnologii și rezultate ale cercetării asigură standardul ridicat de calitate a grupului Güntner. În cercul de utilizatori se numără printre altele industria internațională auto, producătoare de alimente, farmaceutică și producătoare de computere, precum și un număr mare de instituții publice. A-HEAT AG, Allied Heat Exchange Technology AG, cu sediul în Viena este un concern tehnologic de vârf, activ internațional, specializat pe tehnologie de refrigerare și climatizare, precum și procese tehnologice. Concernul funcționează ca societate de holding a societăților din grupul Güntner din regiunile EMEA (Europe/Middle East/Africa), NLA (North & Latin America) și APO (Asia & Pacific Ocean).