Retrofit instalatii frigorifice – Informatii si Recomandari

03/13/2019 Alexandra Blaj 3885 No Comments

In vederea inlocuirii vechilor tipuri de refrigeranti din instalatiile frigorifice conform regulamentului F-GAS (EC) N°842/2006, in special R404A, mai jos puteti gasi informatii importante legate de realizarea retrofitului, procedurii de retrofit, precum si multe alte comunicari de la diversi producatori.

 

Retrofitul pe un anumit model de compresor se realizeaza doar cu tipurile de refrigerant agreate de producatorul respectivului compresor!

Pentru realizarea retrofitului rugam sa se foloseasca softurile producatorilor de compresoare, simulandu-se conditiile de functionare dorite.

Mai jos gasiti o galerie foto unde puteti vedea pozele unui compresor Tecumseh FH4531Z, compresor agreat de producator sa functioneze cu freon R404A, dar care a functionat timp de 2 zile cu freon R407F. Producatorul de compresoare Tecumseh accepta sa se faca retrofitul cu freon R452A atat pentru instalatiile de refrigerare cat si pentru cele de congelare. Retrofitul cu freon R407F pentru compresoarele Tecumseh nu este acceptat de producator, deoarece compresorul lucreaza la temperaturi de refulare peste limitele de functionare admise de producator.

Acesta este doar un exemplu de ceea ce se poate intampla cu un compresor atunci cand nu se respecta indicatiile producatorului.